Trang chủ Tiếng Anh Lớp 9 V. Choose the word or phrase (A, B, C or...

V. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. I live in a small village Henfield. There are about 500 pe

Câu hỏi :

V. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. I live in a small village Henfield. There are about 500 people here. The village is quiet and life here is slow and easy. You never have to queue in shops or banks. People never throw their rubbish in the streets, so the village is always clean. The air is also very clean because there's not much heavy traffic. It's much more friendly here than in a city. Everyone knows everyone and if someone has a problem, there are always people who can help. However, there are some things I don't like about Henfield. One thing is that there's not much to do in the evening. We haven't got any cinemas or theaters. Another problem is that people always talk about each other and everyone knows what everyone is doing. But I still prefer village life to life in a big city. 36. The writer lives ………….. A. in the country B. in the city C. in a villa D. in a village 37. The population of Henfield is ……….. A. about 500 people B. over 500 people C. 500 people D. more than 500 people 38. The village always clean because ……. A. there is no rubbish. B. people throw their rubbish everywhere. C. their rubbish is never thrown in the street. D. people never put rubbish in the bins. 39. The people in Henfield are ………….. A. serious B. friendly C. helpful D. happy 40. There aren’t any ………………. A. shops B. stores C. banks D. cinemas 41. The writer likes to live …….. A. in a country B. in a small city C. in a big city D. in a beautiful city giúp mình với. đán án thôi. help..

Lời giải 1 :

`V` :

`36.`D

- Dẫn chứng : I live in a small village Henfield. ( Câu đầu tiên của bài )

`37.`A

- Dẫn chứng : There are about 500 people here. ( Câu văn số 2 của bài )

`38.`C

- Dẫn chứng : People never throw their rubbish in the streets, so the village is always clean. 

`39.`B

- Dẫn chứng : It's much more friendly here than in a city.

`40.`D

- Dẫn chứng : We haven't got any cinemas or theaters.

`41.`A

- Dẫn chứng : But I still prefer village life to life in a big city. ( Câu cuối cùng của bài )

Thảo luận

Lời giải 2 :

`36, D` in a village

`=>` Thông tin: I live in a small village Henfield.

`37, A` about `500` people.

`=>` Thông tin: There are about 500 people here.

`38, C` their rubbish is never thrown in the street. 

`=>` Thông tin:  People never throw their rubbish in the streets,

`39, B` friendly

`=>` Thông tin: It's much more friendly here than in a city.

`40, D` cinemas

`=>` Thông tin : We haven't got any cinemas or theaters.

`41, A` in a country

`=>` Thông tin: But I still prefer village life to life in a big city.

Bạn có biết?

Tiếng Anh hay Anh Ngữ (English /ˈɪŋɡlɪʃ/ ) là một ngôn ngữ German Tây, được nói từ thời thời Trung cổ tại Anh, ngày nay là lingua franca toàn cầu.Từ English bắt nguồn từ Angle, một trong những bộ tộc German đã di cư đến Anh (chính từ "Angle" lại bắt nguồn từ bán đảo Anglia (Angeln) bên biển Balt)

Nguồn : Wikipedia - Bách khoa toàn thư

Tâm sự 9

Lớp 9 - Là năm cuối ở cấp trung học cơ sở, sắp phải bước vào một kì thi căng thẳng và sắp chia tay bạn bè, thầy cô và cả kì vọng của phụ huynh ngày càng lớn mang tên "Lên cấp 3". Thật là áp lực nhưng các em hãy cứ tự tin vào bản thân là sẻ vượt qua nhé!

Nguồn : ADMIN :))

Copyright © 2021 HOCTAP247